Proč studovat vysokou školu

25. dubna 2008

Dostudovali jste střední školu a nevíte co dál? Máte jít po dále studovat nebo nastoupit do práce? Takovou otázku, si každoročně položí stovky a tisíce studentů střední školy, kterým se blíží maturita. V následujícím článku naleznete největší výhody studia vysoké školy, které by Vám měly pomoci v tomto nelehkém rozhodování.

Předem je nutno říci, že se na vysoké škole se dozvíte takové věci, o kterých jste ani nevěděli, že byste je mohli chtít vědět. Samozřejmostí je, že získávání vědomostí je primárním úkolem vysokoškolského studia. Vysokoškolští učitelé jsou mnohdy špičkou ve svém oboru a pod jejich odborným vedením získáte v životě tolik potřebný nadhled.

 

Studentské výhody, které poskytují různé instituce a firmy vysokoškolským studentům jsou opravdu velké a ti, kteří nestudují rozhodně o mnoho přijdou. Představte si studentská bankovní konta, lépe úročené studentské půjčky, slevy na jízdném, slevy v restauracích, vstupné do kin, divadel a dalších kulturních zařízení, připočtěte k tomu slevy na letenky a dovolené. Pokud vezmete v potaz, že tohle je pouze zlomek studentských výhod máte se rozhodně na co těšit.

 

Procestovat Evropu nebo rovnou celý Svět? Proč ne! Od toho je tady evropský vysokoškolský projekt Erasmus. Cestování pro Vás, jako studenta vysoké školy, bute tak výhodné jako nikdy předtím. Díky Erasmu můžete studovat až rok kdekoli v rámci EU  a bude to právě Evropská unie, která Vám nezbytné cestovní, ubytovací, stravovací a výukové náklady uhradí. Vyberte si Španělsko, Itálii, Francii, Řecko, Finsko, Švédsko nebo jiný stát a budete na to ještě dlouho vzpomínat.

 

Je jasné, že právě Erasmus, ale i další jazykové kurzy pořádané vysokými školami jsou ideálním způsobem jak zdokonalit své jazykové znalosti. Víte, že rozdíl ve výplatě zaměstnance, který zvládá perfektně angličtinu a zaměstnance, který mluví pouze česky v některých případech dělá až 500% rozdílu, za tu samou práci? Vysoká škola Vám poskytne perfektní podmínky pro studium cizích jazyků.

 

Díky studiu na vysoké škole poznáte spousty nových lidí. V životě, jak v tom profesním, tak v tom osobním se známí, přátelé a kamarádi hodí vždy. Každý, kdo v životě něco opravdu dokázal toho nedosáhl sám, ale za podpory svého okolí. Za 5 let studia na vysoké škole budete obklopeni takovou spoustou vzdělaných lidí, že vykročit do života rázně a správně nebude sebemenší problém.

 

Zábava je tím, co Vás bude obklopovat celým vysokoškolským studiem opravdu ze všech stran. Zažijete nikdy nekončící proud různých akcí, večírků, malých, ale i GIGANTICKÝCH oslav. Při zkouškovém období sice propotíte nejedno oblečení, ale to co následuje po něm a mimo něj je tím, co odlišuje vysokoškoláky od ostatních lidí. Věřte, že na to budete vzpomínat celý život.